Wijnarrangement

 

Entree

 
Weingut Metzger – Pfalz / Duitsland – 2020

Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling
Een ietwat vreemde eend in de bijt tussen al het Riesling geweld in het Duitse Pfalz. Deze Kleine Weisser brengt het beste van verschillende werelden samen. Het fris-zure van de Sauvignon in de neus, de Riesling die de kalkbodems fijn weerspiegelt en de ‘Unendliche Abgang’ komt van de Chardonnay in deze wijn.

Serveertip: Middelgroot glas (Bordeaux)
 

Tussen

 
Hacienda el Espino, Almansa / Spanje, 2017

Wederom een vreemde eend in de bijt, ditmaal uit Alamansa; een wijngebied wat bekend staat om zijn rode wijnen. Een mooie ronde Spaanse wijn uit het gebied Almansa, in het zuid oosten van Spanje. De wijn wordt gemaakt van de Chardonnay druif en krijgt 12 maanden houtlagering. Daardoor krijgt de wijn tonen van rijp tropisch fruit, meloen, ananas, witte bloemetjes en vanille. De rijpe tonen van de wijn gaan heel fijn bij het vette van de eidooier en de aardse umami smaken die naar voren komen van de paddenstoelen en pastinaak.

Serveertip: Groot glas (Bourgogne) en niet te koud!
 

Piece

 
Weingut Julius, Rheinhessen, 2019
Spätburgunder

Uiteraard is er ook weer een wijn uit ons favoriete wijnland dit arrangement. Ditmaal uit Rheinhessen, wat een prachtig gebied aan de Rijn is. Spätburgunder, oftewel Pinot Noir. Dit is een niet-houtgerijpte versie, wat er voor zorgt dat het fruitige erg naar boven komt, zeer lekker bij de balsamico en rode biet in dit gerecht!

Serveertip: Groot glas (Bourgogne) en geef het flesje een tik in de koeling!
 

Dessert

 
Weingut Tschida, Neusiedlersee / Oostenrijk, 2018
Scheurebe

Spätlese, Vendange Tardives oftwel; late pluk. Deze wijn wordt laat geplukt en heeft zodoende meer restzuiker in zich dan gebruikelijk. Het fijne aan deze zoete wijn is de natuurlijke frisheid. De wijn is gemaakt van Scheurebe (Spreek uit als: Sjoirébe). Scheurebe is een druif die veel voorkomt in de Franken in Duitsland en staat bekend om z’n flinke zuurgraad. Dit zorgt er in deze wijn voor dat de wijn eigenlijk mierzoet is, maar je dat niet merkt omdat er een flinke zuurgraad tegenover staat. Dat is dan weer best wel heel erg smakelijk bij de bloedsinaasappel.

Serveertip: Het glas wat nog over is!
 
 

Proost!