Weekmenu

 
Keuze uit een vis/vlees (€33,- p.p.) en vegetarisch (€30,- p.p.) driegangenmenu, incl. brood van Jordy’s Bakery met gezouten boter.

Alle gerechten worden koud aangeleverd en kunnen het beste in de koeling (behalve brood) worden bewaard tot moment van klaarmaken. Het opwarmen en bord opmaken duurt zo’n tien minuten per gerecht. Je kunt de gerechten het beste dezelfde avond afmaken en uiterlijk binnen twee dagen.

Het menu is thuis gemakkelijk zelf af te maken, wij sturen je een aantal instructies en voordat je het weet zit je thuis aan tafel met een heerlijke diner van De Matroos en Het Meisje. Het is mogelijk om tot 15.00 uur je bestelling voor dezelfde dag door te geven.

Allergenen:
G gluten | L lactose | N noten
 

Menu vis/vlees

Entree

Panna cotta van witte asperge, haringkuit, salade little gem, roodlof, radijs, asperge en kwartel ei, citroen mayonaise, aceto dressing en krokant brick deeg met folie en nootmuskaat (G brick deeg | L panna cotta)

Hoofdgerecht keuze uit:

Roodbaars sous-vide gegaard, aardappelmousseline met gerookte paprika, geroosterde lente groenten, doperwtencress, abrikoos chutney, tomaten antiboise en geroosterde hennep en sesamzaad (optie vis)

of

Gegrilde Iberico lende met kalfsjus, aardappelmousseline met gerookte paprika, geroosterde lente groenten, doperwtencress, abrikoos chutney en geroosterde hennep en sesamzaad (optie vlees)

Dessert

“tom pouce”
Krokant bladerdeeg, mascarponecrème met matchathee, rabarbergel, gekonfijte rabarber, blauwe bes, gesuikerde hazelnootjes met blauwe bessenpoeder, cress (G bladerdeeg | L bladerdeeg, mascarpone | N hazelnoot)
 

Menu vegetarisch

Entree

Panna cotta van witte asperge, gegrilde asperges, salade little gem, roodlof, radijs, asperge en kwartel ei, citroen mayonaise, aceto dressing en krokant brick deeg met folie en nootmuskaat (G brick deeg | L panna cotta)

Hoofdgerecht

Knolselderijsteak, aardappelmousseline met gerookte paprika, geroosterde lente groenten, doperwtencress, abrikoos chutney, tomaten antiboise en geroosterde hennep en sesamzaad

Dessert

“tom pouce”
Krokant bladerdeeg, mascarpone crème met matchathee, rabarbergel, gekonfijte rabarber, blauwe bes, gesuikerde hazelnootjes met blauwe bessenpoeder, cress (G bladerdeeg | L bladerdeeg, mascarpone | N hazelnoot)
 

Supplementen

Oesters (incl. citroen en rodewijnazijn met sjalot) per stuk €3,-

Gemarineerde olijven per portie €3,50

Extra brood en boter (1/4 brood) €3,50

Kaasplankje (drie kazen, notencompote en cracker) €9,-
 

Wijnkaart

Mousserend

Grand Vernaux – Crémant de Bourgogne – Brut
Ronde mousserende wijn met tonen van geel fruit en brioche. De zachte mousse zorgt voor een elegante afdronk.
€12,-

Jean Veselle Cuvée Prestige – Champagne Grand Cru – Brut
Rijke stijl champagne met een zachte mousse, tonen van toast en in de afdronk wat citrusfruit.
€40,-

Wit

Torre dei Vescoi -Pinot Grigio – Italië
Een frisse wijn met tonen van groene appel en limoen met een kruidige en droge afdronk. 
€12,-

Rios – Chili – Cachapoal Valley – Chardonnay
Boterige chardonnay met tonen van noten. Licht exotisch in de afdronk, wat een mooie balans geeft tussen vol en fris.
€13,-

Survivor – Zuid Afrika – Swartland – Chenin Blanc
Door een lichte houtlagering wordt dit een romige, volle chenin blanc. Vol en rond in de mond met tonen van rijpe perziken, peren en citroengras.
€16,-

Rood

Château Fontanche – Frankrijk – Saint Chinian – Grenache Noir Carignan
Klassieke Franse wijn, in de geur tonen van tijm en rozemarijn, zwart fruit in de smaak en in de afdronk lekker drogend met donkere specerijen.
€11,-

Weingut Knab – Duitsland – Spätburgunder
Deze spätburgunder (pinot noir) heeft een volle aardse rijke smaak en wordt opgevrolijkt met een fijnbesnaarde warmte en kruidigheid. Lichtgekoeld helemaal supertoll.
€14,-

Alto Siós – Spanje – Costers Del Segre – Tempranillo Syrah
Stevige rode wijn met 14 maanden houtrijping. Boordevol rijp zwart fruit, een pepertje en lekker zacht
in de afdronk.
€20,-

Rosé

Eva Vollmer WeiBgekelderte Spätburgunder – Duitsland – Rheinhessen – Spätburgunder
Gastronomische rosé die je omverblaast, boordevol klein rood fruit en mooie zuren in de afdronk.
€17,-

Aperitief

Loopuyt Gin en Tonic (premix)
€6,-