Takeaway

 
3 gangenmenu (hoofdgerecht vlees, vis of vegetarisch) €33,- p.p.
4 gangenmenu (hoofdgerecht vlees, vis of vegetarisch) €39,- p.p.
Beide menu’s komen met brood van Goudbruin en gezouten roomboter.

Alle gerechten worden koud aangeleverd en kunnen het beste in de koeling (behalve brood) worden bewaard tot een halfuur voor je het gaat klaarmaken. Het opwarmen en bord opmaken duurt zo’n tien minuten per gerecht. Ga je eenmaal aan de slag, dan volg je simpelweg onze handige instructies die je van ons op de dag van je bestelling per whatsapp ontvangt. Verbaas jezelf met je opmaak-skills, voordat je het weet zit je aan tafel met een heerlijk diner van De Matroos en het Meisje.

Je kunt de gerechten het beste dezelfde avond afmaken en uiterlijk binnen twee dagen.

Je kunt je bestelling tot 15.00 op dezelfde dag doorgeven. Alleen voor de early pick-up vragen we je bestelling een dag van tevoren voor 15.00 uur te plaatsen. Van vrijdag tot en met zondag kun je je pakket namelijk ook tussen 12.00 en 15.00 ophalen, zodat je vroeg kunt beginnen en op tijd thuis bent voor de avondklok.

Allergenen: G gluten | L lactose | N noten | Z zwanger

 

Menu

 
Entree
Emulsie van zwarte olijf, zoetzure komkommer met kamillethee, gele biet van de barbecue, compote van tomaten en venkel, wrongel, crumble van olijf, kappertjes en zwarte rijst, broodsoldaat, bloody mary vinaigrette, borage cress en kervel.
(G crumble & broodsoldaat | L wrongel | Z Bloody mary vinaigrette)

Tussengerecht (enkel bij 4 gangen menu)
Vegetarische tom kha kai soep, gebakken paddenstoelen en paksoi, mini mais, rode peper en bosui.

Hoofdgerecht (keuze uit vlees, vis of vegetarisch)
Gekookte witte en groene asperges, gerookte aardappel mousseline, peterselie salsa, gepofte krieltjes op zout, krokant broodkruim met peterselie en keuze uit:

  • Iberico braadworst en ham (optie vlees)
  • Baars (optie vis)
  • Zachtgekookt ei (optie vegetarisch)

(G broodkruim | Z baars (optie vis))

Dessert
Pavlova met pistachenoten, aardbeien in aceto azijn, mascarpone crème, aardbeienvinaigrette, aceto azijn en citroenmelisse.
(L mascarpone crème | N pavlova met pistachenoten)

 

Friandiseboxen

Voor na het menu bij de koffie: twee soorten boxen met verschillende huisgemaakte friandises (G N L)

Klein: 3 friandises €4,-
Groot: 6 friandises €8,-

 

Supplementen

Oesters (incl. citroen en rode wijnazijn met sjalot) per stuk €3,-
Gemarineerde olijven per portie €3,50
Extra brood en boter (1/4 brood) €3,50
Kaasplankje (drie soorten kazen met abrikozencompôte, verschillende gebrande noten in honing, krokante zuurdesemcrackers) €9,-
Glas bijpassende wijn kaas (pp) €4,50
Terrine van gekonfijte eend met eendenlever en uienjam €9,50
Hammetjes met zuur €9,50

 

Wijnkaart

Wijnarrangement

Wijnarrangement (per persoon) vier gangen voor vlees, vis of vega.
€16,-

Wijnarrangement (per persoon) drie gangen voor vlees, vis of vega.
€12,-

Mousserend

Grand Vernaux – Crémant de Bourgogne – Brut
Ronde mousserende wijn met tonen van geel fruit en brioche. De zachte mousse zorgt voor een elegante afdronk.
€12,-

Yannick Prevouteau – Blanc de blanc – Chardonnay – Frankrijk
Elegante champagne met tonen van toast en wit fruit.
€35,-

Wit

Torre dei Vescoi -Pinot Grigio – Italië
Een frisse wijn met tonen van groene appel en limoen met een kruidige en droge afdronk.
€12,-

Dos Camelidos – Chili – Cachapoal Valley – Chardonnay
Boterige chardonnay met tonen van noten. Licht exotisch in de afdronk, wat een mooie balans geeft tussen vol en fris.
€13,-

Survivor – Zuid Afrika – Swartland – Chenin Blanc
Door een lichte houtlagering wordt dit een romige, volle chenin blanc. Vol en rond in de mond met tonen van rijpe perziken, peren en citroengras.
€16,-

Rood

Château Fontanche – Frankrijk – Saint Chinian – Grenache Noir Carignan
Klassieke Franse wijn, in de geur tonen van tijm en rozemarijn, zwart fruit in de smaak en in de afdronk lekker drogend met donkere specerijen.
€11,-

Weingut Knab – Duitsland – Spätburgunder
Deze spätburgunder (pinot noir) heeft een volle aardse rijke smaak en wordt opgevrolijkt met een fijnbesnaarde warmte en kruidigheid. Lichtgekoeld helemaal supertoll.
€14,-

Alto Siós – Spanje – Costers Del Segre – Tempranillo Syrah
Stevige rode wijn met 14 maanden houtrijping. Boordevol rijp zwart fruit, een pepertje en lekker zacht
in de afdronk.
€20,-

Rosé

Eva Vollmer WeiBgekelderte Spätburgunder – Duitsland – Rheinhessen – Spätburgunder
Gastronomische rosé die je omverblaast, boordevol klein rood fruit en mooie zuren in de afdronk.
€17,-

 

Cocktails

Naar wens thuis aan te maken met ijsblokjes

Gin & Tonic: Loopuyt gin met Loopuyt tonic, limoensap, gedroogde rode peper €8,-
Lippie: Tequila Arette, grapefruit soda, limoensap, gedroogde grapefruit €8,-
De Matroos: Amaro, Vermouth, bruiswater, sinaasappelschil €8,-
Het Meisje: Vylmer, Loopuyt tonic, sinaasappelschil €8,-

 

Speciaalbier

Mayflower: tripel met een zachte afdronk €3,-
Green Bullet: India Pale Ale €3,-
Pelgrim Saison: dorstlessend en lichtdroog bier €3,-
Midnight Mandy: Imperial Stout €3,-
Brambles: Imperial Bramen IPA €3,-
Pelgrim Weizen: zacht en verfrissend tarwebier €3,-
Stoombier: frisse en licht hoppige Pale Ale €3,-

 

Sap

Saparrangement 4 gangen €12,-
Saparrangement 3 gangen €9,-

Huisgemaakte alcoholvrije limonades en sapjes, geheel bijpassend bij het menu. Let op: nog 155 ml plat of bruiswater en (indien gewenst) ijsblokjes toevoegen.